Werkwijze

Door het onvoorwaardelijk accepteren, zonder oordeel, van u als wandelaar en de steeds terugkerende situaties en patronen wordt al wandelend op een ontspannen manier gekeken en met elkaar gedeeld. Op intu├»tieve wijze zet ik de natuur in om spelenderwijs in te gaan op dat wat er speelt. De natuur reikt ons hier vele mogelijkheden aan die niet van te voren te bedenken zijn. Het laten ontstaan wat de natuur ons te vertellen heeft, kan heel verrassend zijn en gaat het denken voorbij…

Tijdens het wandelen zijn er momenten van stilte, werken en soms vergeven. We zijn met elkaar circa 90 tot 120 minuten in de natuur en leggen geen grote afstanden af.

 

  • Dit spiegelen met de natuur kan in het klein. Bijvoorbeeld het aanwijzen en plukken van een blad, tot het bouwen van je eigen hut.
  • De vrijheid van keuze staat hierin voorop. Het vooral zelf laten ervaren verwoorden/delen en het wel of geen actie ondernemen op dat moment is de vrije keus. Door ieder in zijn waarde te laten maakt dat de mens zijn eigen vrije keus ervaart om wel of geen grens te verleggen. Door deze ervaring, ervaart de persoon zijn eigenwaarde en zelfrespect en dit geeft zelfvertrouwen om weer goed in het te leven te staan.